Valentine's Day - Bálint nap

2015.02.03 20:57

A szíved kiért dobog?

Aki úgy érzi, hogy a szíve nem csak azért dobog, hogy saját magát életben tartsa, hanem 'valaki másért' is dobog, az bátran tudassa is ezt azzal a valaki mással február 14-én, Valentin (vagy magyarul Bálint) napon!

A szerelmesek napjának tartják ugyan, de amióta anya vagyok, a gyermekeimbe is 'szerelmes' vagyok, és ezt naponta többször a tudomásukra is hozom, nálunk ez természetes. Valentin napon extra figyelmességgel is szoktam készülni (pl. szív alakú csoki torta). Van néhány olyan dal, ami ebben az időszakban előkerül. Ilyen a Skidamarink (tényleg nem jelent semmit ez a szó ;-), bár ezt a dalt mi egész évben énekeljük... 

Ms Tracey LittleStoryBug.com dalai közül is előkerül pár, hozzájuk filcből, kartonból vagy dekorgumiból pár perc alatt el lehet készíteni a szívecskéket is:
Ezzel a dallal a formákat és a számolást is gyakorolni lehet.

Ezzel a dallal pedig a színeket lehet gyakorolni.

A gyerekkel pedig ilyenkor valamilyen szívecskés dolgot kézműveskedünk.  Elképzelhető, hogy egy egyszerűbb varrós/hímzős szívecskét készítünk. Vékonyabb kartonra 'kiszúrunk' egy szívet egy tű segítségével, aztán a gyermek kihímezheti fonállal. Nagyobb gyerekeknek ez a feladat már nem túl nehéz, de látványos eredménnyel jár, de csak szülői felügyelettel készítsék! Többféle változatban is készíthetjük. (A Kicsikkel csak óvatosan!)

Már régen készítettünk kézlenyomatos képet, talán most jön el újra az ideje. Festett kezecskék vagy papírból kivágott kezecskékkel is formázhatunk szíveket.

Papírfüzér dekorációt is készíthetünk rendkívül egyszerűen a képen látható módon, vagy két színből is készíthető. Persze számtalan variáció létezik, bámelyik jól mutathat a nappalinkban, étkezőnkben vagy a gyerekszobában.

A kisebb fiammal terveink szerint valamilyen állatkát fogunk készíteni, mondjuk pingvint, katicát, baglyot vagy más aranyos állatot. 

Töltsük együtt, mókával, játékkal ezt a napot, töltsük meg értékkel!

Happy Valentine's Day!