Készüljünk a Halloweenre! Október 31 este

2014.10.07 13:54

A Halloween jó móka, főleg a gyerekek számára! Legalábbis az angolszász országokban így van ez. Én azt remélem, hogy a Play Along!-gal angolozós gyerekek és családjaik számára is így lesz ez mostantól.

Már túl vagyunk az Almádi Tökfesztiválon, gondolom sokaknak otthon figyel már egy faragott tök (ha még bírja ezt a viszonylag meleg időjárást). A foglalkozásokon már meghallgattuk, elénekeltük párszor a Pumpkin, Pumpkin című dalt (az első versszakot). Íme a teljes szöveg:

Pumpkin Pumpkin Let’s give you some eyes
Pumpkin Pumpkin Let’s give you a nose
Pumpkin Pumpkin Let’s give you a scary smile
And now you’re a Jack O Lantern

The ghosts and the ghouls and the witches
They will run a mile
When they see my scary smile

Put me in the window
And I’ll chase the night away
Because I am a Jack O Lantern
I am a Jack O Lantern
I am a Jack O Lantern

A 'pumpkin' a tök neve angolul, ha már lámpást faragunk belőle, azt 'Jack O Lantern'-nek hívjuk angolul. Íme egy dal, ami arról szól, hogy hogyan faragjuk a töklámpást.  Persze a töklámpások mellett más ijesztő figurák is hozzá tartoznak az ünnephez: a fekete macskák, a szellemek, a boszorkányok, a vámpírok és más egyéb szörnyek is. Ezeket hivatott elriasztani a töklámpás és  ez a dal is. Ugyanennek a dalnak a vadiúj változata ez itt, de a mi szívünkhöz a régebbi áll közelebb, azt hallgattuk többször. Van egy csontvázos dal is, ami nagyon jól táncolható (ezt még Apa is imádja!)

Amerikában Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukrot vagy csínyt!” kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt”, azaz játékos fenyegetést választani, de ez nem jellemző gyakorlat. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban, jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet. (Forrás: Wikipédia) A Super Simple Songs Knock, Knock: Trick Or Treat dala ezt mutatja be.

Happy Halloween!