Karácsony

2014.12.23 16:30

Amikor közelednek az ünnepek, mindig felgyorsul az élet, egyre több a teendő, pedig ideálísan ez az időszak pont a lelassulásról és a befelé fordulásról szól. A lelkünkben az ünnepekre való készülősét színesíthetjük angol nyelvű dalokkal is. 

Amerikában Santa Claus, Nagy Britanniában Father Christmas érkezik a gyerekekhez Karácsony napján, dec. 25-én reggel. Szánnal érkezik, Rudolf a kedvenc rénszarvasa, a kéményen keresztül jut be a lakásba, a gyerekek tejet és kekszet készítenek oda neki a kandalló elé, ő pedig a kandallóra akasztott hatalmas zoknikba rejti az ajándékokat.

Talán a legismertebb karácsonyi dal a Jingle Bells, aminek ezzel a változatával ügyesen megtanulhatjuk a szövegét, mivel - amellet, hogy feliratozva van - minden sor után megismételteti velünk az adott szöveget, majd a végén egyben is el lehet énekelni a dalt. Így szuper egyszerű! De ha még egyszerűbben akarjuk a kicsikkel énekelni és még mozgással is össze akarjuk kötni, akkor a Dream English változatát is énekelhetjük.

Nálunk nagy kedvenc az S-A-N-T-A dalocska, nagyon vicces, ahogy a kis Tipegőm két és fél évesen betűzi már a nevet. Mert hát persze ez is egy szuper egyszerű, de nagyszerű dal ;-) Ezzel a dallal keresgettük, merre jár éppen Santa,Where Are You?

Rudolphot, a piros orrú szarvast is kedveljük nagyon, főleg Ms Tracey mókás videóját, ahol 

találgathatnunk, hogy milyen színű is valójában Rudolph orra. Ehhez elkészítettem a magunk változatát is, pakolgatjuk a színes orrocskákat, így gyakoroljuk a színeket.  

Ha pedig sok-sok jó karácsonyi gyerekdal listáját keresnétek, akkor itt egy 34 perces, ez egy 26 perces, ez pedig egy 20 perces változat. Van átfedés a videókban, hiszen ez mind a Super Simple Learning csapatának a dala és videója.


We Wish You A Merry Christmas And A Happy New Year!