Itt a tél, hol a tél?

2015.01.18 22:12
Bár az időjárás nem éppen a telet idézi, mégis mikor máskor énekeljünk havas dalokat, ha nem januárban?! Ezekkel az
aranyos dalokkal be tudjuk varázsolni a telet, a havat a nappalinkba. 
 
 
A kicsi hóemberről mondjuk ezt a dalt énekeljük. A gyerekek egyik kedvenc dalának (Five Little Monkeys) pedig ez a hóemberes változata.Ehhez a dalhoz ha bábokat is akartok készíeni, itt a segítség hozzá: 5-Little-Snowmen.pdf (319302) Természetesen a Super Simple Learning is készített hóemberes dalt és animációt, ezt is nagyon kedvelik a Kicsik.
 
A kicsi  hópehelyről szóló dal szintén a Super Simple Learning csapatának köszönhető és a Twinkle, Twinkle dalocska szereplői (a Bagoly és a Csillag) is felbukkannak benne. A Nagyobbacskák ezt a dalt is énekelhetik, amiben 10-esével 100-ig számolhatunk, a haladó angolos srácaim nagyon szeretik! 
 
Miközben hallgatjuk a hópelyhes dalokat, készítsünk el papírból is párat, kisebbet vagy nagyobbat, egyszerűbbet vagy bonyolultabbat... (Figyelem, a gyerekeknek a több rétegűre hajtogatott papír vágásához mindenképpen segítségre van szükségük!)
 
Nézzünk is csak ki az ablakon! Milyen az idő? How's The Weather?
 
Figyelmetekbe ajánlom a Nevelj Kétnyelvű Gyereket! blogot, és az általuk meghirdetett kihívást, miszerint minden hónapban egy kis versikét kell megtanulni a gyerekeknek angolul, ezt levideózni és elküldeni, majd egy jó kis angolozós játékot nyerhetünk vele. A gyerekeimmel mi is szeretnénk résztvenni a kihívásban, ebben a hónapban ezt a versikét tanuljuk:
 
January
Now is here --
A fine new start
For a whole new year.
The snow comes down
In the dark of night.
When we awake
The world is white.
In January
When there's snow,
We get our sleds
And away we go.
 
Jó angolzást kívánunk a téli napokban is!